Atunci cand devii putin mai neglijent cu masina ta, fie ca este noua, fie ca este cumparata la mana a doua, incep sa se vada niste rezultate negative. De exemplu, daca nu o speli la exterior, vopseaua se matuieste, sare lacul, apare rugina. La interior e acelasi lucru, doar ca pot aparea si diverse probleme de sanatate. Neglijenta inseamna si sa incepi sa mananci cand esti la volan sau sa bei diverse bauturi care pateaza. Mai devreme sau mai tarziu, tot vei scapa ceva pe tapiterie. Sau cumperi o masina second-hand in care au mancat si baut mai multe persoane, iar urmele se vad clar. Ce faci?

poza

De cele mai multe ori, murdaria de pe tapiteria textila se duce atunci cand apelezi la serviciile unui centru de detailing specializat pe asa ceva. Folosesc solutii speciale si aspiratoare puternice care scot mizeria din profunzime. Dar exista si niste tipuri de pete care nu dispar cu nimic. De exemplu cele de grasime, Cola, cafea si altele. In aceste situatii, soferii prefera sa le ascunda sau sa schimbe cu totul scaunul murdar. Adica fie cumpara un set de huse pentru scaune, fie se duc la dezmembrari si cumpara un scaun curat, care si asa este greu de gasit in stare buna la parcurile de dezmembrari care vand piese auto.

Pe langa pete mai sunt si alte elemente care fac un scaun sa fie inlocuit. De exemplu rupturile sau gaurile de la scrumul cazut pe tapiterie. Daca am achizitionat un automobil la mana a doua care are asemenea probleme cu tapiteria, scaune sau bancheta spate, fie apelam la un service care retapiteaza tot interiorul, fie la dezmembrari sa luam alt set de scaune cu bancheta.

poza

Din fericire, murdaria se duce destul de usor cand tapiteria este curatata de specialisti. Dar cand e vorba de pete dificile, lucrurile pot ramane neschimbate. Nimeni nu vrea sa conduca masina stand pe o uriasa pata de grasime, cine stie de la ce o fi aparut... In acest caz avem cateva ponturi pentru voi.

Poate reusim sa gasim la dezmembrari doar partea textila a scaunului. Adica exact ce ne intereseaza pe noi, partea murdara, scoasa de pe un scaun pentru a lua alt element, de exemplu sezutul de burete, spatarul sau altceva. Asa iesim si mai ieftin, dar si mai bine, pentru ca nu mai trebuie sa scoatem cu totul scaunul de pe masina. Daca nu, cautam un interior similar la parcurile de dezmembrari sau chiar diferit, atata timp cat il schimbam cu totul. Ne uitam ce elemente se asorteaza, adica scaunele cu bancheta, daca se asorteaza la finisaje si cu fetele de usi, dupa care cumparam totul. Foarte norocosi suntem si daca gasim un parc de dezmembrari disponibil sa ne vanda un singur scaun, cel cu probleme.

poza

In general, soferii incep sa-si puna problema aspectului de la interior cand vand masina. Adica vor sa o faca frumoasa pentru vizionarea de catre clienti. Dar se folosesc si de diferite siretlicuri, precum acoperirea zonelor murdare sau rupte cu huse. Daca suntem genul obsedat sa avem interiorul impecabil, trebuie sa ne uitam atenti la cum arata scaunele masinii pe care vrem sa o cumparam. Daca restul masinii este perfect, dar interiorul nu prea, putem sa ne asumam costul unor scaune noi sau reparatia lor. Cert este ca daca e o masina populara, avem toate sansele sa gasim tot interiorul complet in stare buna.

poza